Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slon africký

20. 6. 2008

Slon africký

    Slon africký je sice největší a nejsilnější, ale také nejdobromyslnější suchozemský savec. Žije v rodinných skupinách. I když je zvířetem savan, je dost přizpůsobivý, aby mohl žít v nejrůznějších oblastech jižně od Sahary. Zůstává však vždy jen tam, kde je v blízkosti zdroj pitné vody a "koupaliště".

    Sloni jsou zvířata,která mají velmi vyvinuté sociání chování a silné rodinné svazky.Jejich vzájemné vztahy jsou tak silné, že své mrtvé "pohřbívají" pod hromadou větví a listí. Také pro ně truchlí a několik hodin zůstávají na strážiu mrtvého. Samice a mláďata žijí v rodinných tlupách pod vedením dospělé samice, která je spřízněna se všemi členy tlupy. Mladí samci jsou z rodiny vyloučeni, jakmile dospějí a sdružují se pak do samostatných skupin. Dospělí samci žijí sami, k rodinné skupině se připojují jen když jsou samice v říji.

  

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

lucka slon africký

(lucka, 28. 2. 2011 17:06)

chtela by jsem mít slona afrického jeto krásne zvíře
že
že
že
že
že